Ännu en fantastisk klätterdag

Nu har det börjat droppa in trevliga 08or här nere. Lollo, Erik med liten Åke kom igår och fick smaka på sandsten i 91.1 där vi hängde i 25 graders skugga… Spännande är väl det minsta man kan säga om obefintligt stick på putsade slabbar.

Idag körde vi ett varv i Isatis, ett underbart och ganska stort område. Det är lite annorlunda problem här jämfört med 91.1. Men som vanligt mycket balans, formationsklättring och sloprar.

Jag har haft som mål att sätta minst ett problem varje dag som jag inte gjort tidigare bara för att inte enbart springa runt och repetera gamla ”godingar”. Idag satt jag röd 3 som jag trodde var 4- men som till min glädje var 5b.

Sen började jag jobba på en 6b arete som är ”förträning” till l’angle Ben som är en klassisk 7a, med inget att stå på, inget att hålla i (förutom areten) och en dålig crimp som avslutning… Blir spännande att börja på sen.

6b areten är fantastiskt fin och känsligt, hoppas på att ha någon fungerande kamera när jag sätter den… Min kamera la ner idag (igen), men jag lyckades få med repetitionen av Code Secret 6b, som jag och Bella jobbade in för en fem år sedan. Graden är helt klart disuktabel eftersom det finns varianter från 6a till 6c+ på den, men jag tror att det här är 6b varianten…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8FnKGhaj-QY]

Observera att jag har med kritpåse, men på grund av gammal vana så kommer jag inte ihåg att använda den på utsteget… Vem använder kritpåse på boulders?

Robin har en ny lekkompis här nere den här veckan, Åke som är 11månader. Han kan krypa ordentligt och även stå och gå med lite stöd. Så han ger Robin en rejäl match och har ju ett visst övertag vad gäller mobilitet i kampen om herre-på-täppen.

Imorgon kommer Tobbe o Eddan ner, Eddan är ju nybliven ettåring och kan gå ordentligt så hon har ju även möjligheten att ge Åke en match. Kan nog bli kul närmsta dagarna…

/p u t t E

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 + 20 =