Ny klippa, nytur och fantastiskt väder

Hade förmånen att få vara ute på klippan med två hårddragande grabbar idag. De borstade upp en ny typ 8 som de också friade, mina grader är lite mer modesta och jag fick med mig en nytur i graden 6 hem. Som jag kanske är mer nöjd med än de med sin 8… Knepigt med grader det där.

Turen som jag borstade fram är klassisikt snygg, den är faktiskt så snygg att det är en av de finare tradturerna jag klättrat i Stockholm. Snudd på Bohusstandard.

Starten är typ 6-, sen är det 5:a klättring upp till slutecruxet som biter ifrån ganska rejält… Graden är satt till 6, men man får nog vara nöjd med smeriga fotplaceringar på lite kexiga steg. Det är dock fantastiska placeringar och platt och fint för att falla.

För er som inte vill ha onsighten så filmades urtoppningen på FA:n…
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=pucziKB1M90]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × tre =