Owens River Gorge – Bishop

En klart vacker resa från Livermore till Bishop igår. Först över några pass med vår Hyrda Prius sen genom halva Sierras, en kort sväng genom nevada, tillbaka in Kalifornien, förbi Mono och Mammoth, sen äntligen in i Owens Valley och ner till Bishop.

Väl framme så fanns två prio, mat och husrum. Vi tog in på första bästa hotell… Inte så bra, men första. Det blev  ett ”högljutt” rum bredvid Cola-Automaterna(!!!), jupp dom låter riktigt mycket. Frukosten som var inkluderad, gjorde inte mycket mer än att fylla på sockerhalten, donuts och vitt bröd med peanutbutter för oss laktosintoleranta var vad som bjöds… Just det riktigt blaskigt kaffe också…

Valet blev att inte sova vidare på detta hotell.

Men till min stora panik så var det regnblött på marken när jag vaknade! O stora panik, här hade vi kört genom halva USA (nåja) för att fly det dåliga vädret i Bay Area så får vi REGN i USAs minst regnutsatta icke ökenområde… Nåja det ordnade upp sig, så att vi kunde åka upp till Owens Gorge. Som enligt föraren ska vara USAs bästa mediumgraderade sportklätterområde… Och visst finns det mycket för oss vårfegisar, men så fantastiskt bra är det väl inte, lavabaserad stenart som liknar kalksten… litegrann, dammigt, konstigt och ganska löst… Men klättra här går bra.

Vi åkte till Upper Gorge för att prova lite lättare klättring och känna på dom amerikanska graderna… Vi träffade så klart lite brajrökande amerikanska klättrare också, slår aldrig fel. Synnerligen trevliga och gav bra ledtips till oss.

Jag ledde upp några enklare leder, sen tyckte jag att jag skulle testa på en överängande 5.10b (~6a+) med ett takcrux, men fick lämna en bailbiner efter att ha pumpat ur åt det grövsta.

Sen tillbaka till Bishop för att hitta ett riktigt trevligt boende på Village Motel, kök, Wifi och nära till klätteraffären… Bra pris gjorde verkligen inte något.

Tillbaka till Vons som vi bekantade oss med på morgonen för att sen laga hemlagad mat istället för något katastrofaktigt Amerikanskt sliskigt fettosockerattackmatmaktigt…

Imorgon åker vi tillbaka till Gorgen om vädret tillåter det…

Putte i Owens River Gorge
Putte i Owens River Gorge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 4 =