Sammanfattning av sista dagarna…

Imorgon bär det av mot Norden igen.

Den här månaden har varit fantastisk, mest för att jag fått komma mycket närmare min lilla kille Robin. Vi har verkligen börjat hitta varandra, vilket känns stort. Att få hänga med Bella en hel månad och bara göra det vi älskar mest, klättra. Och ett helt fantastiskt sommarväder…

Om det finns någon smolk så är det hur vissa människor beter sig, vi pratar om accessproblem hemma. Men vi är 10miljoner människor i ett ganska stort land. Font ligger 5 mil från en världsstad. Det finns mer än 7000 registrerade boulderproblem på bleau.info! Nu i helgen var ALLA parkeringar fulla på samtliga stora områden, det var KÖ till vissa boulderproblem. Stenarna här nere är ganska känsliga, klättrar man för snabbt efter regn så går dom sönder, bajsar man under dom kanske dom sjunker tillbaka i jorden (eller så blir Putte sjukt arg när han trampar i männsikorbajs). Det var en fransos som fick frispel här nere på några av Svenskarna i vårt gäng för att dom inte torkade av fötterna ordentligt… Då tycket jag han var lite dålig i sitt bemötande, men jag förstår honom mer nu, man står för att klättra ett problem, då kommer nån tjoare från Holland (Dom England, tyskland och Danmark är överrepresenterade på flera missar) och klättrar på problemet med skitiga skor… Det är bara att borsta om problemet igen. Plus att problemet blir mer och mer chippat. Tycka vad man vill om POF, men fransoserna vill använda det… Fine, det är deras hemma! Krita BER dom alla använda sparsamt, ändå är det många som häller på krita på sloprar så att man får stå och borsta tio minuter för att få något som liknar friktion… Båda varianterna blir i förlängningen en typ av chipping, klippan förändras.

Sen sista från Gnällgargammel, tickmarks, vem Fan behöver 2m långa tickmarks till en jug? Eller en crimp? Är det för att folk röker så sjukt mycket braj att deras närminne påverkas till den milda grad att dom inte vet var dom ska sätta fötter eller flytta händer? Hur svårt kan det vara att göra en liten minnesprick som enkelt borstas bort så det blir lite najsare för nästa person…

Om jag hade bott här nere och det var mina stenar hade jag varit MINST lika otrevlig som fransosen i den orangea tröjan! Han har nog ruttnat på att bemöta människor på ett trevligt sätt, han vill bara att dom ska åka hem och dra plast! jag förstår honom, jag kände likadant i helgen… (Fast jag bad dom som jag sa åt väldigt vänligt att dom kanske skulle bli mördade av Bleussardsen som gick runt och vaktade på tysk och engelsktalande människor som inte torkade av fötterna och gjorde för stora tickmarks… Sjukt kul att se dom se sig om över axeln vid varje problem sen)… hehe

Nog pipit… Men nog fan måste vi ta vårt ansvar när vi är ute i naturen, oavsett om det är löpning, MTB, korvgrillning eller klättring!

Det kändes i kroppen idag att det var fjärde klätterdagen på raken, vi har kört två lättare dagar med orange och blå slinga på Rocher Potatis, 91.1 och lite i Rocher Sabotes… Jag avslutade förgårdagen efter att ha gjort bland andra arc cercle på 91,1 som är en highball 5+ med bra landning och easy top out, med att sätta little crack, som jag tidigare haft little helvete med… Nu hittade jag betan och satt den. Men på håret, jag var så sjukt slut i kroppen att jag inte orkade göra urtoppningen, det höll på att bli en fetsäl, men jag räddade ansiktet till 50% och kröp upp på knäna… brrr…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8gqk6me5CU4]

Strax innan satt jag och Bella blå 24 högervarianten. Jag klotar fortfarande på vänsterutsteget, höger 4- vänster 4+… Jag har klättrat 6a som är lättare!?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lu03-4neDc8]

Igår gled vi runt i Rocher potatis hela dagen och gjorde en polerad orange slinga med bara mantlingstopouts, armbågarna på både mig och Bella var inte toppen efteråt.

Idag åkte jag till flyget med Bella och Robin, sjukt tråkigt… Kändes lite ensamt att köra till Carrefour och handla lite lunch för att sen pipa iväg till Franchard och klättra ensam. Som tur var hade jag Trollet med mig. Dessutom köpte jag en hel låda med maränger som jag suttit och glufsat till kvällsfika…

Jag kom till den fina areten som jag aldrig provat på precis nedanför Excalibur och beetlejuice… Sliten och trött så värmde jag på svat bredvid och tro det eller ej så kändes kroppen ganska ok, så jag började dra på den. Skum Beta. Tog ett tag att klura ut, till sist satt jag den. Och till min förvåning så blev det resans hårdaste problem en 6b+… Tydligen är den nedgraderad eftersom det finns två topouts på den, den högra är något hårdare och man har en gång i tiden fått 7a för den. Men min escape får man tydligen 6b+ för.

För er som inte vill se hur många press det tog, välj den övre tubningen:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=uNbcEDNmwqg]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SRTiPmApGfo]

Utan en aning om vad jag klättrat för grad eller vad det hette så knallade jag lyckligt vidare upp till Karma, den är imponernade. Jag har dragit på Little Karma några gånger och den är hälften så stor, och bra mycket enklare, men jag har inte en suck… Det är ett snyggt problem.

Drog lite halvhjärtat på starten till Bizare Bizare och Beetlejuice, satt några röda och blåa problem men hittade ingen riktig inspiration. Träffade ett gäng riktigt trevliga norrbaggar som hade hängt här i två månader. Intressant att vi lyckats missa varandra de hade också barnvagn och prylar…

Knallade över till Isatis eftersom jag hade en 5+ som jag inte orkat toppa ur sist och ett super fint sva med en känslig travers som jag inte visste graden på. Vit 23 får man 5+ för om man startar från vänster och det är verkligen ett coolt problem. Röd 29 flashade jag och trodde att det var 4+, men fötterna står där dom ska nu tydligen för det var min fjärde 5+ flash här nere på svan… Jag har ju några 6a på andra och tredje försöket, men ingen flash… Den kommer nog också.

Nu har jag precis klippt ihop lite filmer som ska laddas upp på tuben, bilen är packad, GPSen är programmerad och jag är skittrött…

På lördag är den grillning och lite bouldering hemma, får se om man har haft nån nytta av att dra här nere en månad. Ska göra några seriösa press på “Ömsat Skinn 7a” hemma nu…

Sen på måndag är det tillbaka i selen, både bildligt och bokstavligen eftersom kneget på Klättercentret börjar igen…

Till sist får Robin sista ordet från resan:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BFVJh_yMY0Q]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 5 =