Sensommarvärme i April

25 grader i skuggan igår och idag.

Igår hängde vi på Cul de Chien, sista klätterdagen för de andra familjerna. Lollo, Erik och Åke drog direkt till flyget. Tobbe, Karin och Edith skulle åka och turista lite under dagen. Vi skulle också, men kände att det var för varmt för bilåkning om Trolla inte skulle få hänga med in på turistning så kunde hon inte sitta i bilen, och för många beslut för klätterglidare på vilodag helt enkelt.

Idag har vi… Suttit i trädgården och hejat på Robin när han försökt krypa, två gånger kom han två steg fram innan faceplant. Stora framsteg, glad skit det här, han kommer nog gå i Pappas fotspår och röja på bra genom livet…

Sen gick vi långpromenad i skogen, upp på höjden och tittade på landsbygden, njöt av värmen och… gled.

Efter det åkte vi in till Milly och småshopade sjukt dyra tomater, perfekt gräddat bröd och en jättefin låda. När Robin skulle få Välling medans mamma fick ett glas Rosé-vin så hade Pappa glömt såväl vällingpulver som termos och nappflaska hemma… Snabbdrucket rosé-vin för mamma. Pappa tyckte det var lugnt, han drack cola.

Väl hemma hade vi som vanligt glömt mat till oss själva, men man tar seden dit man kommer och äter middag vid åttarycket. Lillkillen och jag körde nattningstricket med välling, “Knacka på”-sagobok och sen tokslockna. Det är ganska roligt för han vill inte somna, det är helt uppenbart att han vill vara med och greja ett tag till… Men när han upptäcker att det är rätt mysigt att ligga hos pappa så slocknar han, sen är det bara att lyfta ner honom i sänge. Hoppas det alltid fortsätter så!

Imorgon ska vi åka över till Gorge aux Châts och picknickklättra lite, väderleksrapporten säger 25+ imorgon också, så dra på något hårt är bara att glömma. Det är så varmt att man inte ens kan crimpa på bra sloprar, vilket annars kan vara en nödlösning.

Men hellre fetvarmt och ruttet stick än +4 och bra stick! Jag har typ 50 6a eller så med mig hem iår, och nån 7a är jag alldeles

Pappa passar Robin

för lat för att sätta känner jag så nu vill jag bara få maximalt med sandsten under fingrarna innan kosan bär hemåt.

/ p u t t E

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =